Erbjuder

Här nedan presenterar jag de tjänster jag erbjuder!

Gå in under Kontakt och fyll i formuläret eller in på Boka Direkt Hälsa & Form Lidköping för att boka dig på nedanstående tjänster.

Vad är Livsyoga?

Livsyoga handlar om att tända vår inre glöd varje dag. Att fylla på med ny kraft, energi så vi kan möta vardagen mer balanserat och medvetet.

Livsyogan är en ny riktning inom den kraftfulla kundaliniyogan. Vi anväder exakt samma tekniker och yogapass som inom kundaliniyoga. Samtidigt lägger vi stort fokus på medvetenhet. Vilket innebär utvecklandet av självacceptans, centrering och intuition. Skapar balans på alla plan och kallas även för hushållsyoga. Den kan utföras av alla oavsett ålder, kön, rörelsebegränsningar.

Du utför på bästa möjliga sätt utefter Dina förutsättningar. Kom med ett öppet sinne och nyfikenhet. Främja din hälsa och Din egna tid!


Livsyogans rötter

Livsyogan har sina rötter i kundaliniyoga (enligt Yogi Bhajan). En dynamisk och kraftfull gren på det stora yogaträdet.

Livsyogan står religiöst fri och inkluderar visdom från många andliga traditioner. Det innebär bl a att vi anväder mantras och musik från bl a hinduism, sikhism, kristendom och buddhism. Ett av målen med Livsyogan är - Att i kombination med en kraftfull yogisk verktygslåda - visa på en bakomliggande enhet som förenar alla beprövade andliga vägar.


Livsyogan grundades 1999 av Tomas Frankell. efter att ha vlivit undervisad direkt av Yogi Bhajan introducerade han under 1980 talet kundaliniyoga i Sverige. År 1992 startade han Sveriges första kundaliniyoga lärarutbildning. 

Efter att ha utbildat ett fyrtiotal lärare lämnade han 1997 Yogi Bhajans rörelse för att starta Livsyogaskolan.


Datum & Tid: V.35 pröva på! terminstart V.37. För att garantera din plats, anmäl dig via kontaktformulär här!

Måndagar kl 18.15-19.45

Antal: 6 tillfällen, Drop in pris 160 SEK

Pris: 10 ggr kort 1250 SEK

Specialpris nu 800 SEK maj 2020 tom juli 2020

Vad är MediYoga?

MediYogan är en mer terapeutisk form av yoga, även den är baserad på den kraftfulla kundaliniyogan. Skapar balans på alla plan. Den kan utföras av alla oavsett ålder, kön, rörelsebegränsningar. Du kan även sitta på stol och utföra rörelserna.

Du utför på bästa möjliga sätt utefter Dina förutsättningar.

Datum & Tid: V.35 pröva på Terminstart V.37
Måndagar

kl 16.45-18.00

Vad innebär gravid yoga

Förbered dig innan, under och efter din graviditet!

Du lär dig förebyggande, uppbyggande och återhämtande övningar som du har nytta av resten av ditt liv.  kroppen förändras med din graviditet och förlossning. Du investerar i din hälsa med övningar som stärker små muskler och bäckenbotten. Du som har foglossningar kan också gå.


Fokus ligger på Andning - Avslappning - Centrering. 

Förutom det ger jag dig verktyg så du orkar när din kropp förändras tex ländrygg och korsrygg försvagas när ligament och ledband blir mer töjbara. 

Jag har 13 års erfarenhet av gravid yoga och ser till ditt bästa. Ser och ger alla bästa möjliga verktyg att utgå efter sin egen kapacitet och förmåga.
Minst 6 personer anmälda för att kursen ska hållas. Max 10 personer totalt. Många föredrar att gå två kurser på raken. Om du gör det får du 100 SEK i rabatt.

För mer information maila Ulrika.


FB Hälsa&Form

ulrikawoxlin@yahoo.se

0733- 166 799 


Datum & Tid: V.35 pröva på! 

Terminstart V.37 För att garantera din plats fyll i här!

Måndagar kl 15.30-16.30.00

Antal: 6 tillfällen

Pris: 6 ggr kort 800 SEK

Drop in pris 160 SEK


Vad innebärMamma mage träning

Här tränar du med din bebis upp till krypstadiet. 

Du får övningar som stärker din core tillsammans med din bäckenbotten samt din uthållighet så du orkar mer i vardagen.

Fokus ligger på bäckenbottenträning samt att finna inre muskulatur igen efter graviditet och förlossning. Lära om hjärnan att nu är du inte gravid längre. Du får bättre kroppskännedom och kroppskontroll inför fortsatt utökad träning som då blir säkrare för att förhindra framfall och hemorojder. Om du vill att jag mäter din diastas efter graviditet så kan du boka PT Mamma enskilt för att få individuella övningar samt om du har kontakt och kan hitta rätt med bäckenbotten samt din inre muskulatur. 

Minst 2 st anmälda via kontkatformulär.


Datum & Tid: V.35 pröva på! Terminstart V.37

Antal: 6 ggr öppen grupp

Kostnad: 800 SEK, Drop In pris 160 SEK


Här nedan kan du se de olika behandlingsformer jag kan erbjuda! Har även bärbar bänk så jag kan komma till Er också.

Massage

- Klassisk

Vad är Klassisk Svensk Massage?

"Ordet massage kommer troligen från latinets massa, vilket betyder beröring. Det franska ordet massage kan härledas från arabiskans mass (att trycka) eller grekiskans masso (att knåda). Första gången som man har hittat massage benämnas var i kinesisk skrift för 5000 år sedan.
Hippokrates som räknas som läkemedelkonstens fader beskrev den medicinska effekten av massage redan 400 f. Kr.

En massör arbetar med massage och muskeltöjningar i friskvårdande syfte men kan även behandla lindrigare besvär som uppstått på grund av muskelspänningar. Med friskvårdande syfte menas att förebygga och motverka spänningar som skulle kunna förorsaka skador och problem vid senare tillfälle. 


Effekten av massage är primärt att lösa upp spänningar i musklerna. Men det ger även effekt som t.ex. ökad blodcirkulation, sänkt blodtryck, ökad frisättning av hormonet Oxytocin - det så kallade "lugn- och ro-hormonet". 

Massage vidgar blodkärlen i huden, vilket innebär att mer vätska fördelas till huden och underliggande vävnader. Samtidigt minskar sympatiska nervsystemets påverkan på njurar samt övriga blodkärl i kroppen. Detta minskar pulsen och blodtrycket och ökar utsöndringen av vatten och avfallssprodukter genom njurarna. Omfördelningen av vätska i kroppen samt den ökade utsöndringen genom njurarna innebär att man blir törstig och bör dricka efter en behandling för att återställa vätskebalansen. "

(källan: Kroppsterapeuternas Yrkesförbund) 

Vi kan utifrån detta konstatera att beröring som förmedlar omtanke, uppmuntran eller tröst är något vi alla behöver få för att utvecklas till harmoniska människor med balans mellan kropp och psyke. 

 

Massagens goda effekter

 • Gör spända muskler mjuka och elastiska
 • Ökar blodcirkulationen i musklerna
 • Ökar lymfcirkulationen
 • Stärker immunförsvaret
 • Har en avslappnande effekt på kroppen
 • Ger en djupare och lugnare andning
 • Påverkar kroppens inre organ på ett positivt sätt
 • Ger en ökad kroppskännedom
 • Motverkar ärrbildningar efter skador i muskelvävnad och andra mjukdelar
 • Har god effekt på träningsvärk och ansträngda muskler i idrottssammanhang
 • Motverkar spänningar vid smärtstillstånd
 • Motverkar stress
 • Har en lugnande effekt på nervsystemet
 • Ökar vår koncentrationsförmåga
 • Ökar kroppens allmänna välbefinnande

 

När och hur ofta?
Regelbunden massage är effektiv mot ryggvärk, nack- och axelbesvär och kan ofta vara nyckeln till att behandla huvudvärk, musarmsbesvär och ischias. Även om man inte har tidigare besvär så är massage både förebyggande och behandlande och bidrar till ett allmänt välmående. Bästa resultat märks vid upprepad och regelbunden behandling. Det finns ibland situationer, där man inte ska ta emot massage.


Gå in på Boka Direkt Hälsa & Form Lidköping för att boka nedanstående behandlingar. 

Helkropp eller valfritt 60 min 595:-

Halvkropp 30 min 395:-

Halvkropp 45 min 530:-

Gravid massage 45 min 450:-


-Kopping

Koppning förbättrar blodcirkulationen, vilket i sin tur minskar celluliter och ger en slätare hud. Koppning är även en utmärkt metod för att minska spänningar och smärta av olika former i exempelvis rygg och skuldror.

Hur går det till?
Jag trycker ihop koppor mot huden och ett undertryck bildas i huden som påverkar bindväven i muskler och underhud. I förtätad bindväv samlas det mer slaggprodukter, men genom det vakum som bildas så ökar blodgenomströmningen, det ökar vätskerörelser och en utrensningsprocess börjar.

Koppning används med fördel mot
* Celluliter och bristningar
* Smärta och värk
* Svullna och stickande ben
* Muskelspänningar
* Öka blodcirkulationen


Halvkropp inkl. ansiktet 50 min 450:-


-Gravid massage

Kroppen förändras och belastningen på framförallt din rygg gör sig påmind. Då kan du få hjälp med massage på de utsatta områden som värker och smärtar. Avslutar med ansiktmassage för bättre avslappning.

Gravidmassage skiljer sig egentligen inte speciellt mycket från vanlig massageterapi. Skillnaden finns i detaljerna och vilka muskelgrupper som i allmänhet berörs.

Första besöket för gravidmassage börjar vi alltid med att gå igenom din hälso- och träningssituation, för att kunna anpassa behandling och upplägg efter dina personliga förutsättningar.


Totalt 50 min 450 :-

Jag kan hjälpa dig att komma igång med din träning. Det jag erbjuder är en mer holistisk form av träning och har specialiserat mig på kvinnor och deras välmående med tanke på kropp, sinne, hormoner, graviditet, förlossning,

Du som är mamma och känner att du är svagare i ryggen samt bäckenbotten med urinläckage, värk, svårt att hitta bäckenbottenlyftet. Då kan du behöva hjälp med att jag mäter din diastas på ffa djupet och även längd och bredd. Ger dig övningar där du är idag som stärker upp kroppen och få en starkare core/kärna.


PT 595 SEK ca 60 min 

PT Uppföljning 295 SEK ca 30 min
Kostrådgivning


Det är A och O att maten och träningen vägs samman. Mat är medicin samt att du kan påverka många faktorer för ditt välmående om du lägger om din kost.


Kostrådgivning och kostschema 450 SEK/h


Hälsa & Form

Massage Kinnegatan 21

Yoga Skaragatan 48


Mobil : 0733-166 799

Mail:ulrikawoxlin@yahoo.se